DomůRady a NávodyPodľa čoho si vybrať menubox? Pomôžu vám tieto štyri praktické rady

Podľa čoho si vybrať menubox? Pomôžu vám tieto štyri praktické rady

-

V závislosti od toho, aké gastro vybavenie si vyberiete, komunikujete týmto rozhodnutím dôležité informácie smerom k svojim zákazníkom. Obaly na jedlo a zvlášť menuboxy prezradia niečo viac o vašej spoločnosti a jej produktoch.  Ako si teda vybrať vhodné gastro zariadenie?

  1. Stavte na udržateľnosť

Keď zákazník príde na obed do vašej prevádzky a zistí, že ste urobili “zelené” rozhodnutia ohľadom svojich menuboxov, zaradí si vás okamžite medzi uvedomelé značky. Je čoraz dôležitejšie robiť správne kroky v prospech životného prostredia, pretože aj obaly na jedlo sa podieľajú na jeho znečisťovaní. Na trhu je v súčasnosti už široký výber alternatívnych eko obalov. Pozostávajú z materiálov, ako napríklad bioplasty, cukrová trstina, pšenica, bagassa… Vďaka nim nemusíte robiť kompromisy a môžete využívať eko produkty vysokej kvality, ktoré sú zároveň schopné bezpečne uskladniť vaše jedlo, bezo zmeny jeho chute a vône. Ak si vyberiete kompostovateľné, ekologické a udržateľné obaly, komunikujete svojim zákazníkom, že vám záleží na ich budúcnosti a robíte niečo preto, aby ste zmenili svet k lepšiemu. A aj z tohto dôvodu si vás začnú vyberať.

  1. Odpovedzte si na otázky

Pri výbere menuboxu je v prvom rade dôležité vedieť, kto sú vaši zákazníci. Predávate jedlo, ktoré zvyčajne konzumujú deti? Rodiny? Varíte obedové menu pre pracujúcich ľudí? A tiež: Kde a ako budú títo ľudia konzumovať jedlo od vás? Robíte aj donášky domov? Bude sa musieť vaše jedlo ohrievať v mikrovlnnej rúre? Znalosť týchto spotrebiteľských zvyklostí výrazne uľahčí vaše rozhodnutia. V neposlednom rade si uvedomte aj to, aké veľké sú produkty, ktoré potrebujú obaly. Ujasnite si, či potrebujete gastro vybavenie na horúce jedlo a nápoje alebo iba studené. Je potrebné ich udržiavať v teple/v chlade? Obaly na jedlo majú mnoho tvarov a veľkostí: od malých papierových pohárov s priehľadným viečkom, cez okrúhle misky na polievku až po veľké menuboxy, do ktorých sa zmestí celý obed. Ak si odpoviete na všetky tieto otázky, budete vedieť aké veľkosti menuboxov potrebujete, či nedelené, dvojdielne, alebo dokonca trojdielne. 

  1. Dôležitá je funkčnosť

Vytekajúce jedlo z obalov, zafarbené obrusy a zaplavené tašky sú nočnou morou každého zákazníka, ktorý si objednáva jedlo so sebou. Je načase stopnúť tieto nepríjemné zážitky. Menuboxy sú na to, aby ohromili vašich zákazníkov svojou stabilitou a pevnosťou. Praktické uzatváranie a silné tesnenie zabezpečí, že jedlo z boxov nepretečie von. Skvelou recyklovateľnou alternatívou pre všetky reštaurácie a gastronomické zariadenia sú napríklad obaly z bagassy, ktorá vzniká ako odpad pri spracovaní cukrovej trstiny. V súčasnosti sa viaceré gastro prevádzky obracajú práve na podobné typy materiálov. Skvelé vlastnosti cukrovej trstiny podčiarkuje fakt, že tento menu box môžete ohrievať v mikrovlnnej rúre, nestratí svoje vlastnosti ani sa nedeformuje. Má tiež integrované viečko s bezpečným zaklapnutím, takže sa nemusíte báť manipulácie s ním, ani keď je úplne plný. Je tiež nepremastiteľný, vhodný na balenie teplých jedál, prípadne šalátov a dezertov. Napriek tomu, že sa jedná o recyklovateľný materiál, stále si udržiava všetky žiadúce vlastnosti funkčného a pevného menuboxu. Obaly z bagassy sú navyše príjemné na dotyk. Pozor si však musíte dávať na to, aby jedlo v takomto menuboxe nezostalo príliš dlho – po cca 12 hodinách začne cukrová trstina mäknúť a presakovať.

  1. Imidž napovie

Balenie je dôležitou súčasťou komunikačnej stratégie vašej spoločnosti. Nezabúdajte preto, že vami zvolený menubox bude mať dvojakú úlohu: nielen funkčnú, ale aj estetickú. Jedna nesmie vylučovať druhú, aby neobmedzovala celkový pôžitok z jedla. Menuboxy a gastro vybavenie na prevádzke je súčasťou imidžu a filozofie vašej značky. Obaly sú tiež vizitkou, ktorá vstupuje priamo do domácností zákazníka. Predstavujú to, s akou starostlivosťou pristupujete k svojej práci a demonštrujú pozornosť, ktorú venujete detailom. Okrem obsahu za vás hovoria aj farby, materiály a tvary vašich menuboxov. Je veľmi dôležité starostlivo zvážiť všetky tieto prvky a nič neponechať na náhodu. S originálnym menuboxom sprostredkujete zákazníkovi zážitok z jedla, ktorý by mal, keby prišiel do vašej reštaurácie.

Mohlo by Vás zajímat

PR článek